_DSC1138
_DSC1138
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo

De mensen van het Ventiel

press to zoom
Tour d'Agristo
Tour d'Agristo
press to zoom

Tour d'Agristo

Op 10 juni – Pinkstermaandag – trokken ruim 80 Agristomedewerkers en hun gezin de fiets-, loop- of wandelschoenen aan voor Tour d’Agristo. Het idee kwam van Jan Trouvé en Filip De Clercq, twee fietsfanaten en Agristo-medewerkers in Nazareth. Eind vorig jaar stelden ze voor om van de Agristo-site in Tilburg (NL) naar de hoofdzetel in Harelbeke te fietsen, via Nazareth en Wielsbeke. Afstand: 170 kilometer!

“Hun idee pastte perfect in onze Let’s go yellow-campagne,” vertelt wellbeing manager Areta Lombary. “Daarmee zetten we sinds begin dit jaar in op leuke activiteiten die een goeie gezondheid, meer beweging, gezonde voeding en een betere work-life-balance haalbaar maken voor al onze medewerkers. Tour d’Agristo was er dan ook niet enkel voor getrainde sporters als Jan en Filip. Naast het langste traject van Tilburg naar Harelbeke – dat ook COO Kristof Wallays meefietste – kon men immers ook kiezen uit parcours van 54, 16 en 7 kilometer tussen onze Vlaamse vestigingen of rond Harelbeke. Ook steps, bakfietsen en eenwielers waren welkom, net als mensen die liever wandelden of liepen. Op het eindpunt in Harelbeke voorzagen we een drankje en een hapje, uiteráárd met een frietje! Door de partner en kinderen van de medewerkers mee uit te nodigen, maakten we er een gezellig gezinsevenement van.”

 

Een getrainde m/v is er twee waard

“Naar aanleiding van Tour d’Agristo doen we ook mee met Het Fitste Bedrijf van Vlaanderen, een project van Ready2Improve dat werkgevers en werknemers fysiek en mentaal beter wil laten presteren. Elke Agristo-medewerker kon 3 maanden geleden een fitheidstest doen. Daaruit volgde een individueel trainingsschema op maat van de uitdaging die men in Tour d’Agristo wil aangaan. Eind mei volgde nog een hertest om te kijken of ze daar ook effectief klaar voor waren.”

 

Sportief én sociaal

Ook vzw Het Ventiel kwam – samen met peter Rick de Leeuw en ‘nonkel’ Wim Opbrouck – met een 60-tal mensen meewandelen op Tour d’Agristo. “Het Ventiel doorbreekt het sociaal isolement van mensen met jongdementie en hun partner, door samen activiteiten te doen en daarbij niet op de ziekte maar op de mens te focussen. Dat Agristo al enkele jaren een boontje heeft voor Het Ventiel is niet toevallig. De zetel van de vereniging is vlak bij onze hoofdzetel in Hulste, maar belangrijker nog is dat ook in een familiebedrijf als Agristo mensgerichtheid een van de belangrijkste waarden is. Bij het openingsfeest van onze nieuwe vestiging in Wielsbeke vroegen we de gasten al om geen bloemen of geschenken mee te brengen, maar een gift te doen voor Het Ventiel. Sociaal ondernemerschap gaat echter verder dan enkel financiële steun. Door Het Ventiel uit te nodigen op een sportief en sociaal evenement als Tour d’Agristo willen we bijdragen om het taboe rond jongdementie te doorbreken. Daarnaast willen we onze medewerkers en hun gezin van dichterbij kennis laten maken met de organisatie, de mensen met jongdementie, hun partner en de vrijwilligers, die ook ‘buddies’ worden genoemd.”